Skip to the content

Barnets udvikling gennem tilknytning og leg

Forstå førskolebarnet
(eller hvem som helst, der opfører sig som et)
AF Deborah MacNamara

Om bogen
Bogen er på 270 sider

Kr. 330,- + porto
Ved køb af 10 stk. og derover ydes 15% rabat


Køb bogen og få den sendt med GLS til din lokale pakkeshop


Køb bogen uden forsendelse

Engrospris til videresalg af bogen oplyses ved henvendelse:
+45 39 30 19 20 eller info@bluepearl.dk

Om forfatteren, Deborah MacNamara

Denne bog er baseret på Dr. Gordon Neufelds arbejde, en af verdens fremmeste eksperter i tilknytning og børns udvikling.
Deborah MacNamara er, ud over at være en del af Neufeld Institutes fakultet, klinisk rådgiver og underviser med mere end 25 års erfaring med børn, unge og voksne. Hun driver en rådgivningspraksis, holder foredrag om børns udvikling for forældre og professionelle og giver jævnligt interviews i radio og på TV. Deborah bor i Vancouver, Canada.Bogen er en helt ny dansk oversættelse af den canadiske bestseller ”Rest, Play, Grow”.Bagsidetekst

”Barnets udvikling gennem tilknytning og leg” er en dansk oversættelse af Deborah MacNamaras bog ”Rest, Play, Grow”, som er baseret på den canadiske psykolog, Dr. Gordon Neufelds tilknytnings- og udviklingsteori.
Bogen repræsenterer et udviklingsmæssigt landkort, som kan hjælpe os med at forstå, hvordan børn når deres fulde menneskelige potentiale. Dette potentiale handler ikke om akademiske resultater, social status eller god opførsel, individuelle talenter eller begavelser. Det handler om at lede barnet til modenhed, til at blive et ansvarligt menneske og til at kunne betragte verden omkring sig fra flere perspektiver. Det handler om udfoldelsen af et barns evne til tilpasning og transformation, evnen til at kunne klare modgang, til at være vedholdende, når der er vanskeligheder og til at blive følelsesmæssigt balanceret.

Bogen anviser en vej til et barns potentiale som socialt væsen, der kan dele sine tanker og følelser på en ansvarlig måde, som kan udvikle impulskontrol, tålmodighed og omtanke, og som tager hensyn til den påvirkning, det har på andre mennesker.
Bogen er en vejledning til, hvad vi kan gøre, for at et barn kan udvikle sig til et helt menneske. Den viser, hvad voksne skal arbejde på, for at børn kan finde hvile gennem tilknytning, så de får overskud til leg og udvikling.


KORT SAGT: Vi skal ikke arbejde på at få vores børn til at vokse. Vi skal skabe de haver, hvori de kan blomstre.Sagt om bogen

“Endelig en bog til småbørnsforældre, som forbinder neurovidenskab og forskningen i tilknytning og som er fuldendt brugbar. Jeg er sikker på, at bogen vil blive den foretrukne guide til forvirrede og udmattede forældre…. Dr. MacNamara viser os, hvad vi har haft på fornemmelsen hele tiden; svarene er inde i os, og vi forældre er selv de relationseksperter, som vi har ledt efter. Jeg garanterer dig, at denne bog vil blive dit forælderskabs træningsredskab, og at du ved bogens slutning vil navigere din forælderrolles rejse med den yderste færdighed, tillid og glæde!””Denne bog handler om, hvordan man er forælder ud fra en forståelse af børns indre verden. Denne bog er udviklingsvidenskab oversat til praktisk kærlighed.””Deborah har oversat førskolebarnets smukke og kaotiske verden for os. Hvis der kun er én bog, du skal læse som forælder, er det denne her.”“Deborah MacNamaras bog er rig på indsigter i både børns natur og i positivt forælderskab. Som en velsignelse for både forældre, pædagoger og lærere gør denne bog opmærksom på den vigtige betydning, som den tidlige forælder-barn-tilknytning har for optimal udvikling, og den bekræfter passioneret den primære værdi, som leg har i forhold til børns trivsel og kreativitet”.Dr. Gordon Neufeld om bogen

“To temaer gennemtrænger denne bog. Den første er vigtigheden af relationen – den rigtige slags relation – som grundlag for, at børn kan nå deres fulde menneskelige potentiale. Vi må aldrig glemme, at det er barnets relation med forældre, pædagoger eller lærere, som er den almindelige kontekst for barnet at vokse op i. Når der er problemer i relationen, f.eks. modstand mod nærhed, eller at barnet har taget ledelsen, så er der ingenting, der helt fungerer. Førhen beskyttede kulturen relationerne gennem ritualer og skikke. Dette er desværre ikke længere gældende, og dermed er behovet for bevidsthed om relationsfaktoren opstået. Det viser sig, at førskoleperioden er absolut afgørende i udviklingen af barnets relationskompetencer. Intet er vigtigere for udvikling end dette. Vi må altid være opmærksomme på tilknytningens betydning.Uddrag fra bogen
Legen gør det muligt for børn at udtrykke sig selv på trods af deres manglende ord og forståelse. Det er i legen, at det, der er inden i dem, ræsonnerer med verden omkring dem. Små børn lærer naturligt og drevet af trangen til at forstå deres omgivelser og hvem de selv er. De har brug for at folde sig ud igennem den tidlige barndom med den fornemmelse af sig selv, som opstår igennem timer, hvor de er helt absorberet i leg. Legen fremmer udviklingen af det levedygtige, separate væsen, efterhånden som den afdækker et barns interesser, længsler og mål. Det gør barnet mindre afhængigt af de voksne og åbner for trangen til at erobre, opdage og forstå deres verden. Legen er det sted, hvor ånden, der ligger bag al udvikling afsløres, og hvor vitaliteten kan udtrykkes. Kort sagt udvikler legen barnets selv.God læselyst!