Denne hjemmeside har begrænset support til din browser. Vi anbefaler at skifte til Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Sådan laver du en kæmpe rede

Sådan laver du en kæmpe rede

Dette er et eksempel på indhold fra kapitlet om foråret i vores kommende udgivelse, Børnenes skov

Dette gruppeprojekt hylder vidunderet ved redebygning og giver børnene en forståelse af, hvor meget arbejde der ligger i at bygge en rede. Børnene kan samtidig kigge efter fuglereder i naturen på jeres ture.

Det er sjovt at sidde sammen i reden. Den kan bruges som et særligt sted til afslapning, samlinger, historielæsning eller leg.

Du får brug for:

  • 16x1m hasselpæle til en rede på 1,5m i diameter
  • Træhammer
  • Ryddekniv eller stor grensaks
  • Sav

dan gør du:

1. Skær et skråsnit i bunden af hver pæl med enten en ryddekniv eller en grensaks. Skråsnittet gør det lettere at sætte pælen i jorden. Stokkene skal hamres i jorden let vinklet væk fra midten i to cirkler uden om hinanden som vist på nedenstående illustration.

Har du ikke en permanent plads til kæmpereden, kan du undlade at sætte pælene langt ned i jorden. Det gør den lettere at skille ad efter brug.

2. Fyld en masse grene ind i mellemrummet mellem pælene. Ét lag ad gangen og så tæt som muligt. Højden bestemmer du selv, men husk at lave en indgang til reden.

3. Når reden er færdig, kan du beskære toppen af pælene, så de flugter med højden af reden. Reden kan med fordel fores med hø, så den bliver mere hyggelig og redeagtig. Dette gøres, når redens struktur er på plads.